Andaluzija

Andaluzija, Španija

već od 990€

Opis destinacije

Andaluzija je druga po veličini španska pokrajina koja se nalazi na jugu zemlje. Vladavina Mavara od 8. do 15. veka je ostavila pečat na kulturu i arhitekturu ove regije, a to je naročito vidljivo na građevinama poput tvrđave Alkazar u Sevilji, džamije Meskita u Kordobi ili palate Alhambra u Granadi. Često opevana u operama i opisivana u literaturi 19. veka, Andaluzija predstavlja esenciju Španije. Iako možda suncem okupani pejzaži, stanovnici koji uživaju u siestama i fiestama, gitaristi i toreadori mogu zvučati stereotipno kao opis ove regije, ali istina je da je Andaluzija, uprkos modernizaciji, sačuvala svoju autentičnost i atmosferu koja zavodi i očarava ljude širom sveta.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Andaluzija
KORDOBA – SEVILJA – MALAGA – TOREMOLINOS
Termin: 14.04.-21.04.2024.

Broj dana: 8      

FIRST MINUTE AKCIJA do 01.01.
990€

CENA
1150€

ARANŽMAN OBUHVATA :
- povratna karta Beograd – Malaga – Beograd (kofer od 23 kg)
- aerodromske takse
- povratne transfere od/do aerodroma Malagi
- obilazak turističkim autobusom prema programu
- 1 noćenje sa doručkom u Kordobi hotel 4*
- 2 noćenja sa doručkom u Herezu hotel 4*
- 4 noćenja sa doručkom u hotelu u Teremolinosu 3+*
- usluge vodiča i troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- takse za sve hotele oko €, plaćaju se na recepciji hotela
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje- preporuka agencije je da putnik bude osiguran
- fakultativne programe i ulaznice
- ostale nepomenute usluge.

FAKULTATIVNO:
Minimum prijavljenih za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika
Obavezna je prijava za fakultativne izlete za koje se karte i grupne rezervacije rade pre putovanja (Alhambra, potrebna kopija pasosa)
- KADIZ I SEVILJA(autobus, vodič)..……… 40 €
- GRANADA & ALHAMBRA (autobus, vodič, obilazak palate, vodič i ulaznica za Nasrid palatu- broj karata ograničen!!!) ……… 100 €
- RONDA & MARBELJA celodnevni izlet (autobus, vodič)……… 50 €
- KORDOBA - ulaznica u Maskitu, Zvonik, panorama grada, muzej koride......30 €
- MALAGA (autobus, vodič) …....... 20 €

DOPLATE:
- JEDNOKREVETNA SOBA - 250 €

Kordoba i Herez: Hoteli sa 4* Hotel Crisol Jardines de Cordoba ili sličan i Hotel Hipotels Sherry Park 4* u Herezu ili sličan.
Torremolinos: Bajondilo apartmani Apartmani Bajondillo se nalaze pored plaže u Toremolinosu. Ovaj smeštajni objekat nudi bazen na otvorenom, besplatan WiFi, besplatnu uslugu aerodromskog prevoza i raznovrstan zabavni program. Svi apartmani imaju sopstvenu terasu, a sa pojedinih terasa pruža se pogled na more. Smeštajne jedinice sadrže malu kuhinju sa pločom za kuvanje i frižiderom. U hotelu se služi doručak na bazi samoposluživanja.
1. dan BEOGRAD – MALAGA – TOREMOLINOS
Sastanak grupe u 06,30 i obavljanje formalnosti na aerodromu „Nikola Tesla“ i direktan let do Malage. Dolazak oko 12,20. Posle formalnosti na aerodromu, transfer do hotela u Toremolinosu. Slobodno vreme za šetnju i odmor. Noćenje.

2. dan TOREMOLINOS – (MARBELJA – RONDA) – TOREMOLINOS
Doručak. Celodnevni izlet do Ronde i Marbelje – fakultativno. Ronda simpatično mestašce čija istorija datira još iz praistorije nalazi se na visini od oko 750m nadmorske visine. Poznato je po praistorijskim crtežima na stenama, Rimskom mostu koji povezuje usek koji je napravila reka Guadalevin koja protiče kroz mesto. Ronda je privlačila veliki broj umetnika (Ernest Hemingvej, Orson Vels…i drugi su ovde boravili po nekoliko meseci). U povratku je planirana poseta Marbelje jednog od najpoznatijeg letovališta na ovom delu obale Sunčane obale. Povratak u Teremolinos. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan TOREMOLINOS – (GRANADA) – TOREMOLINOS
Doručak. Odlazak u Granadu – fakultativno. Obilazak grada i Katedrale. Kažu da: ,,Ko nije video Granadu, nije video ništa.” ranada je poznata po velikom broju muzeja koji imaju bogate umetničke i kulturne sadržaje. Obilazak Alhambre, “Božanski raj na zemlji“, simbol Andaluzije izgrađen u vreme Avara u IX veku. Pod zaštitom je UNESCO-a. Obilazak vrtova, Nasrid palate i utvrđenja u pratnji vodiča. Agencija je obezbedila ograničen broj ulaznica. Slobodno vreme. Povratak u Toremolinos. Noćenje.

4. dan TOREMOLINOS – MALAGA – TOREMOLINOS
Doručak. Odlazak za Malagu (fakultatvno). Obilazak grada istorije duge više od 2800 god. Malaga je rodni grad čuvenog slikara Pabla Pikasa. Grad prepun čarolija i kosmopolitizma. Prostire se na lepom malom zalivu na jugu Andaluzije. Videće se utvrđenje Alcazaba i dvorac Gibralfaro, smešten na brdu iznad Alcazabe. Posebna je atrakcija Katedrala, koja nikada nije potpuno dovršena. Iz tog razloga jedan toranj samo je delimično izgrađen. Zato ovo svetište ima zanimljiv nadimak – ‘Jednoruka’ katedrala. Za ljubitelje umetnosti mogućnost posete rodnoj kući Pabla Pikasa i muzeju sa delima Pabla Pikasa… Na šetalište Paseo Martimo kraj mora i brojnih palmi je i centar Pompidu – moderne umetnosti. Povratak u Toremolinos. Noćenje.

5. TOREMOLINOS – KORDOBA
Doručak. Odlazak za Kordobu. Umetnost, bogata istorija i gastronomija su samo deo što ovaj prelepi, tihi grad može da ponudi. U gradu je zaostavština tri kulture zasnovane na religiji u proteklim vekovima: hriščanske, jevrejske i islamske. Kordobu često nazivaju “Grad muzeja“. Turistički obilazak: Arapski mosta na rimskim lukovima preko reke Gvadalkivir, katedrala La Meskita, poznatije kao „džamija hiljadu stubova“, impresivni Alkazar (rezidencija kraljeva) sa kulama ispod kojih se spuštaju prelepi vrtovi sa fontanama… Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Noćenje.

6.dan KORDOBA – SEVILJA – HEREZ
Doručak. Nastavak putovanja do Sevilje. Turistički obilazak grada u pratnji vodiča: Katedrala Sevilje, tornjom Giralda, Alkazar, Jevrejska četvrt, Park Marija Lujza trg Plaza de Espanja. Ovaj raznobojan i prelep grad reka Gvadalkivir deli na dve dela. Jedan od lepših pogleda na Sevilju je plovibom brodom po ovoj reci (fakultativno). Slobodno vreme za obilazak muzeja prema sferi interesovanja: muzej lepih umetnosti, muzej flamenka, muzej borbe bikova i muzej arheologije…Uveče odlazak na flamenko (fakultativno). Andaluzija je postojbina flamenka, muzike i plesa koja izražava: radost i ljubav, patnju i bol, sreću i nadu… Popodne odlazak u Herez. Smeštaj u hotel. Noćenje.

7.dan HEREZ – (KADIZ I SEVILJA) – HEREZ
Posle doručka polazak na poludnevni izlet do Kadiza. Obilazak najstarijeg grada u Španiji: Gradska katerdrala Nueva, Trg Katedrala, Ulica Filip Emanuel, Torre Tavira, Tvrđava San Sebastijan, teatar Falja… Kadiz je krajem XV veka bio glavna Španska luka, što je omogućilo Kristoforu Kolumbu da krene u svoje ekspedicije ka Americi. Šetnja slikovitim uskim uličicama… Popodne odlazak u Sevilju i šetnja ulicama u ritmu Gipsy Kings-a preko mosta Triana do Ciganske četvrti. Šetnja najveselijim delom Sevilje, Parohija de San Jacinto, teatar Flamenka i vožnja brodom Gvadalkivir… Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

8.dan SEVILJA – MALAGA – BEOGRAD
Rani doručak. Polazak za Malagu. Čekiranje i let za Beograd u 13:05. Sletanje aviona u 16.15h. Direktan let Airserbia-om.
- 30% pri rezervaciji, ostatak u mesečnim ratama. Poslednja najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

- Plaćanje u gotovom, čekovima građana, virmanski-bezgotovinski

- kreditnim karticama: VISA, DINA, MASTER CARD, AMERICAN EXPRESS

HKG

Organizator putovanja je turistička agencija Holiday, broj licence OTP 250/2021 kategorija A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Holiday. OUP

Video

Gradovi Evrope

Upoznajte Evropu sa nama