Prijatelji sajta: Agencija Miss-yu Agencija miss-yu


Pratite nas na Facebook-u

Ostrog

Manastir Ostrog

Obiđite sa nama manastire Srbije i Crne Gore

 

 
M
a
n
a
s
t
i
r


O
s
t
r
o
g


Ostrog - 3 dana

1. DAN - PETAK:

Polazak iz Beograda u 21h ispred Sava Centra-savska strana. Potrebno je doći pola sata ranije.
Usputna zadržavanja na Rudniku i Zlatiboru.

 

2. DAN - SUBOTA
Dolazak u manastir Kumanicu.
Manstir Sv. Arhangela Gavrila, gde se čuvaju mošti Sv. Grigorija Kumaničkog. Nalazi se u dolini reke Lim i jedna je od retkih zadužbina Nemanjića u toj oblasti koja je sačuvana i donekle obnovljena, a bilo ih je 70-ak.
* Manastir Morača zadužbina Stefana Nemanjića, sa crkvom posvećenoj Presvetoj Bogorodici. U XVII veku je u manastiru sagrađena mala crkva posvećena Sv. Nikoli.
* Manastir Duga
Obilazak i poklonjenje svetinji do sat vremena.
*Manstir Ostrog
Po dolasku pod manastir Ostrog u popodnevnim satima, upoznavanje sa Donjim i Gornjim manastirom, uz otvorenu mogućnost provođenja ostatka vremena u sledećem:razgovori sa duhovnicima,kupovina svete vode, svetog ulja,ikona,molitvenika,knjiga (posle obilaska sledi slobodno vreme),noćenje...
Jutarnja služba u Gornjem manastiru 6:00 časova,liturgija u Donjem manastiru u 8:00 časova. (službe nisu obavezne već samo ko želi).

3. DAN - NEDELJA
Polazak sa Ostroga u 9:30 časova.Dolazak u manastir Mileševo oko 15:00 časova.Manastir Mileševo zadužbina Nemanjića posvećena Vaznesenju Gospodnjem. Mileševa je stekla najveći ugled i poštovanje prenošenjem moštiju Svetog Save iz Trnova.
*Manastir Sv. Kozme i Damjana,vodena poljana
Na najlepšem delu Zlatara, na Vodenoj Poljani (1440 m nadmorske visine), desetak kilometara od Nove Varoši na putu prema Sjenici,okružena visokim četinarskim šumama izgrađena je crkva Svetih besrebrenika Kozme i Damjana,danas metoh manastira Mileševa.
Uz kraća usputna zadržavanja. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima (23:00-00:00).

 

CENA ARANŽMANA: 4.000 DIN

U cenu aranžman je uključeno:
* prevoz mini busom
* obilasci po programu
* stručne usluge pratioca grupe

U cenu aranžmana nije uključeno:
* prevoz taksijem od Donjeg do Gornjeg manstira na Ostrogu i iznosi 1e

Napomena: Svi putnici moraju imati važeća dokumenta i to: ličnu kartu ili pasoš, a maloletna deca koja ne idu u pratnji roditelja na putovanje, moraju imati saglasnost rodiitelja overenu u Sudu. U slučaju promena na monetarnom tržištu, tržištu roba i usluga ili promenama tarifa prevoznika, organizator putovanja zadržava pravo izmene ugovorene cene. Organizator putovanja smatra da se putnik upoznao sa opštim uslovima putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo obaveštavanja putnika o otkazivanju aranžmana i izmenama programa najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Napomena: Zbog velikog broja hodočasnika koji dolaze u manastir Ostrog, nismo u mogućnosti da garantujemo smeštaj u manastirskom konaku, koji je inače jako veliki te Vas molimo da budete spremni za noćenje pod otvorenim nebom. Takođe, obroke za koje ćemo praviti pauze morate unapred pripremiti. U vreme posta molimo da u Manastiru ne jedete mrsnu hranu. Od Donjeg do Gornjeg manstira udaljenost je  tri kilometra. Molimo da u Manastire ulazite pristojno odeveni, žene bi trebale da imaju suknju i maramu, a muškarci duge pantalone i košulju. Oni koji konače u Gornjem manstiru obavezno da ponesu ćebe, vreću za spavanje ili zimsku jaknu.